Hur man väljer den bästa iPhone eller iOS VPN på App Store

VPN är bra verktyg att ha på din enhet, men här är saken: dålig kvalitet VPN är faktiskt värre än ingen VPN. Världen är full av gratis VPN, som lovar skydd samtidigt leverera mycket lite (bortsett från hinkar med marknadsförda annonser och, om du verkligen otur – malware).

Dessutom varierar de appar som är tillgängliga i valet av VPN App Store beroende på land. Så, till exempel, ledande VPN som ExpressVPN kan vara otillgänglig i Kina eller Saudiarabien.

Så när det gäller att välja, måste du ta hand. Gå inte bara för den mest populära eller högst rankade appen. Och använd inte priset som en guide. Istället, följ dessa riktlinjer för att välja din bundsförvant.

Innan du väljer en VPN, se till att det kryssar alla dessa rutor:

Kryptering av framkant – bra VPN bör uppfylla 256-bitars AES-krypteringsstandard. Och låt dig inte luras av gratis tjänster som Hola. De flesta av dem kan inte lita på för att hålla dina data skyddade.
Hastighet och servrar – de bästa VPN brukar upprätthålla stora serverlistor, som finns över hela världen. NordVPN kör till exempel över 5 700 servrar i 60 länder. Så du bör alltid kunna ansluta och arbeta runt geo-blockering. Inte alla VPN är tydliga om sina servernummer och kan försöka dölja dem i det finstilta. Så läs App Store listor verkligen noga.

Undvik gratis VPN – i allmänhet, gratis VPN-verktyg är dåliga VPN-verktyg, och detta gäller för App Store nedladdningar så mycket som något annat. Som med alla appar, om tjänsten är gratis, är användaren produkten. Gratis VPN, därför tenderar att skörda användardata och skicka massor av annonser, och de ofta allvarligt begränsa hastigheten på gratis användare också. Detta gör dem sämre än betalda tjänster på nästan alla nivåer.

Flera enheter – som en iPhone, Apple TV och/eller Mac-användare kan du mycket väl behöva lägga till VPN-skydd i ett antal enheter. Fastna inte med en VPN som bara erbjuder 1-2 anslutningar. De bästa leverantörerna är mycket mer generösa med sina kunder, vilket ger 5 eller till och med obegränsade enhetsanslutningar. På så sätt kan du inkludera familjemedlemmar i ditt paket.

Lyssna på vad användarna säger om att häva blockeringen – nästan alla VPN lovar världen när det gäller att låsa upp streamingsajter som Netflix. Men mycket få kan göra det tillförlitligt. Så gå utöver den faktiska App Store listor och kontrollera feedback från faktiska användare om huruvida hype matchas av verkliga prestanda.

Nu kan betyg vara en bra indikation på den allmänna kvaliteten på en app. Men saker och ting kan förändras snabbt i en värld av VPN. Det som fungerade bra förra året (och därför steg upp rankingen), kan ha avslöjats som bristfällig nyligen. Och App Store ranking kan vara gamed också.

Använd rankingen som ett mått, men förlita dig också på de kriterier som vi har beskrivit ovan för att säkerställa att VPN-du laddar ned uppfyller guldmyntfoten för iOS-skydd.

Källa: http://vpniphone.se/