Colorado kan vara den enda stat som har ett rationellt svar på vape paniken

Colorado är återigen i spetsen för narkotikapolitiken i Amerika.

Eftersom en explosion av dödliga vape-relaterade sjukdom i hela landet i sommar, Centers for Disease Control (CDC) har uttryckligen rådde människor att sluta vape produkter som innehåller THC olja, som har varit knuten till många-men inte alla-fall. Eftersom en definitiv orsak inte har isolerats har kemikaliemyndigheten också varnat för att det bästa sättet att förhindra att du blir sjuk är att upphöra med vaping helt. Följaktligen, och även som svar på den dramatiska uptick i Teen vapers under de senaste åren har flera stater tävlade för att förbjuda vissa vapes helt-ett drag som är osannolikt att resultera i säkrare nikotin konsumtion. Colorado, under tiden, är redo att reagera på panik med avsiktlig försiktighet, inte en blixt av frenesi.

Som Denver Post rapporterade, marijuana Enforcement Division i Colorado är mycket nära att begränsa vissa tillsatser i cannabis vaping produkter, inklusive polyetylenglykol (PEG), vitamin E acetat, och medellång kedja triglycerider eller MCT olja. (Vitamin E acetat, i synnerhet, har upprepade gånger varit ansluten till sjukdomen utbrott.) Eftersom THC olja är ofta för tjock för att förånsa på egen hand, dessa ingredienser används av tillverkarna att tunna ut ämnet. Men de kan också skapa oavsiktliga carcinogener när de värms upp-och kan orsaka, eller åtminstone bidra till att spetsen av sjukdomar.

“Riskerna med cigaretter är mycket tydliga, ” sa Jonathan loiterman, en före detta produktansvar försvarsadvokat som grundade Green Star Growing, en Oregon-baserade cannabis företag som han sade ståndaktigt undviker att sätta tillsatser i sitt utbud. “Nu informeras människor om dessa risker och begränsas av förordningar, men de kan fortfarande välja att röka. Min poäng är: vi behöver veta vad som finns i våra cannabisprodukter, och vi måste vara tydliga vad som finns i våra produkter. Vi behöver få ut informationen där. ”